Aanhanger nodig? Bel direct!

0513 63 33 65

  • De goedkoopste in de regio
  • Te huur vanaf 1 uur
  • Ruime keuze in aanhangers
  • Deskundig advies en uitleg

Veelgestelde vragen

Vragen over één van onze aanhangers of het huren daarvan? Misschien is deze vraag al eerder gesteld en vind u deze hieronder terug bij de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Veelgestelde vragen

Welke legitimatie is verplicht bij het huren van een aanhangwagen?

Voor het huren van onze aanhangwagens is het tonen van een (geldig) identiteitsbewijs c.q. geldig Nederlands rijbewijs en/of kentekenbewijs verplicht!

Moet ik een borgstelling betalen bij het huren van een aanhangwagen?

Wij hanteren een borgstelling van € 50,- voor het huren van onze aanhangwagens. De betaalde borg wordt na inlevering van de aanhangwagen verrekend met het verschuldigde bedrag aan huur. Indien de borg niet toereikend is voor de gehuurde periode en/ of schade dan zal het meerdere alsnog dienen te worden voldaan.

Wat moet ik doen als er schade is aan de gehuurde aanhangwagen?

Bij eventuele schade dient u direct contact op te nemen met de verhuurder waar u de aanhangwagen heeft gehuurd.

Al onze aanhangwagens zijn overigens verzekerd in binnen en – buitenland. Let op! De aanhangwagens zijn niet verzekerd voor de lading en eventuele diefstal en / of verlies. Er kunnen aanvullende voorwaarden gelden voor het gebruik in het buitenland.

Kan de gehuurde aanhangwagen ook op een andere locatie worden teruggebracht?

Het is niet mogelijk om de gehuurde aanhangwagen ergens anders terug te brengen, dan de plaats waar u deze gehuurd heeft. Zorg ervoor dat de aanhangwagen schoon wordt ingeleverd.

Hoe ben ik verzekerd bij Hoekstra aanhangwagenverhuur?

De huurder dient altijd zelf zorg te dragen voor een deugdelijke WA-verzekering van het daartoe trekkende voertuig. Wanneer u met de aanhangwagen rijdt is de aanhangwagen verzekerd via de WA verzekering van het trekkend voertuig. Bij diefstal, verlies of schade door schuld is de huurder onverminderd aansprakelijk voor alle schade en daaruit voortvloeiende kosten. Let op! Bij het beladen van de aanhangwagen dient u 60% van het gewicht voorin de aanhangwagen te plaatsen. Ook moet u rekening houden met het totale gewicht van de te vervoeren vracht (Let op! B of BE rijbewijs)

Al onze aanhangwagens zijn overigens verzekerd in binnen en – buitenland. Let op! Er kunnen aanvullende voorwaarden gelden voor het gebruik in het buitenland.

Ook al rijdt u met een aanhangwagen waarvoor BE rijbewijs geldt en deze niet in uw bezit is, bent u zelf aansprakelijk voor eventuele schade wat daaruit voortvloeit!

Mag ik met een gehuurde aanhangwagen naar het buitenland?

Aanhangwagens zijn uiteraard verzekerd in binnen- en buitenland, wel is het verstandig om dit even bij uw verzekeringsmaatschappij te melden. Let op! Er kunnen aanvullende voorwaarden gelden voor het gebruik van de aanhangwagen in het buitenland. (zie ook algemene voorwaarden).

Heb ik een witte kentekenplaat nodig?

U hebt bij al onze aanhangwagen, behalve onze geregistreerde tandemassers een eigen witte kentekenplaat van het trekkend voertuig nodig.
Eventueel zijn er op het verhuurpunt witte kunststof kentekenplaten beschikbaar. Let op! Het gebruik van deze handgeschreven kentekenplaat is voor eigen risico m.b.t. eventuele boetes.

Welke verloopstekker heb ik nodig?

Al onze aanhangwagens hebben 7 polige aansluitingen. De meeste auto’s hebben ook een 7 polige aansluiting. Het kan zijn dat u een 13 polige contactdoos onder de auto heeft zitten, hiervoor hebben wij een 13 polige verloopstekker die uw gratis kunt gebruiken.

Zijn de aanhangwagens geremde of (on)geremd?

Al onze aanhangwagens in de verhuur zijn (geremd) uitgevoerd. Let op! Bij geremde aanhangwagens dient ook altijd de breekkabel te bevestigd te worden door het oog aan de trekhaak of verbonden te worden aan een vast gedeelte van het voertuig. Dus niet los laten hangen!

Kan ik in de avonduren en op zondag een aanhangwagen huren?

Ja dat kan, voor meer informatie dient u te kijken bij de openingstijden van de locaties.

Moet ik de aanhangwagen reserveren?

Het is aan te raden om vroegtijdig de aanhangwagen te reserveren. Dit is mogelijk door contact op te nemen met het betreffende verhuurder of u kunt online deze reserveren via info@aanhangwagennnodig.nl